Audio out of sync in ProTools

More
1 month 1 day ago #6163 by Daniel Beasley
Daniel Beasley replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Hi Jacqueline,

When you converted the xml file did a report message pop up mentioning any retimed clips being moved? If you do the conversion again it should display again.

X2Pro does not keep any retimings from FCP X so this could be the reason the audio is out of sync. It will take the audio out of FCP how it was originally, any edits/retimings to the audio is expected to be done in Pro Tools.

Hope this helps,

Daniel

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 days ago #6160 by StoriestoTell
StoriestoTell replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Hi Daniel, it did help... but still the audio seems to get out of sync... i will send you a screengrab and a wav file.. what oh what can this be?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 days ago #6157 by Daniel Beasley
Daniel Beasley replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Hi Jacqueline,

Sorry to hear you are having problems :(

Can you try and export your xml directly to your desktop or somewhere off of your SSD? That error code
"Error code: 0x80000004" has been seen before when the destination device was a FAT 32 format.

As for the preferences, those two options are not available with the 'LE' version of X2Pro. Those options are only available in the full version of X2Pro.

Hope this helps,

Daniel
The following user(s) said Thank You: StoriestoTell

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 days ago #6156 by StoriestoTell
StoriestoTell replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Hi Daniel,

thank you so much for your help the other day. I must be confused... but i really have problems. What am I doing wrong :-(
Now I cannot seem to even export an aaf, not even if I export it directly from FCP.

I get different reports, the latest:

Failed to open AAF file [/Volumes/STT SSD/Koers full docu V4 .aaf]
Creating AAF Audio File
Opening AAF File (please ensure that the filename and directory are valid)
Error code: 0x80000004

No AAF file has been generated.
X2ProLE Audio Convert 4.0.32

I also found that in preferences or settings I for example cannot acces roles or change anything in the tab media handling.

Hope you can help me out. What can I do... am getting under time pressure with these diificulties exporting.

Thanks so much in advance.

Jacqueline

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 1 week ago #6146 by StoriestoTell
StoriestoTell replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Thank you so much! I will send it to my audio editor right away!!! Keep you updated! Because even if it works I still need to find out why it did not work in the first place... (stilll 4 more vids in queu) :-0

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 1 week ago #6145 by Daniel Beasley
Daniel Beasley replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Hi Jacqueline,

I have just sent you an email with the files attached. Let me know if it works correctly or if you need any further help.

Regards,

Daniel
The following user(s) said Thank You: StoriestoTell

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 1 week ago #6143 by StoriestoTell
StoriestoTell replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Hi Daniel, thans for your response and helping me out... the version of protools my editor is using is 12.8.
Could you export my file as a Protools Project and send me to try, so we can check whether or not that works?

Thank you so much

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 1 week ago #6142 by Daniel Beasley
Daniel Beasley replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Hi Jacqueline,

In response to your emails, the aaf that you sent us plays perfectly (previous screenshot) and the audio is exactly the same as the mp4. This suggests to us that X2Pro has created a valid aaf file which plays as it is expected in Pro Tools.

The wav file that you supplied us with does definitely play incorrectly but we are unable to reproduce/see that problem here on Pro Tools (12.7). Do you know what version of Pro Tools your audio editor is using?

Regards,

Daniel
The following user(s) said Thank You: StoriestoTell

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 1 week ago #6139 by Daniel Beasley
Daniel Beasley replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Hi Jacqueline,

Apologies for the delayed response.

We have looked at the files you sent us and when we play the aaf along side the mp4 clip, it appears to play correctly/the exact same as the mp4. Would you be able to show us where exactly the problem is as we are currently unable to hear it.

Thanks,

Daniel
Attachments:
The following user(s) said Thank You: StoriestoTell

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 1 week ago #6137 by Daniel Beasley
Daniel Beasley replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Hi Jacqueline,

I will send you an email with some details.

Regards,

Daniel

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 1 week ago #6136 by StoriestoTell
StoriestoTell replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Hi There,

I have exported a XML file and converted to AAF with X2PRo... but my audio guy says all audio is mixed, delayed or out of sync. What am I doing wrong or is going wrong. I have checked the XML, it s perfectly oke.

Can I send it somewhere for you to check?

Jacqueline

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 4 weeks ago #6089 by JFork
JFork replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Thank you, I need to get more info from the sound designer.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 4 weeks ago - 1 month 4 weeks ago #6088 by James Carrick
James Carrick replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Dear JFork,

You really need to detail what issue you are seeing, we would need the XML, the X2pro text file on the creation of the AAF and the AAF created, can you advise where the files go out of sync and how are they out of sync, wrong start time, speed is distorted (i..e plays longer or shorter). Can you also advise what version of ProTools is being used, and what settings are being used to import the AAF.

Will create a ticket and forward you details (via email) of a location to upload the XML, AAF and any pictures if they help describe the issue.

Two things you might want to bear in mind is that fundamentally we do not support re-timing so when we create the AAF we will detail any clips that had retiming in the XML and their start time in the timeline, the idea being that the sound guy will have the list of items that may need to have retiming applied to them in ProTools. Secondly do you have "apply SRC" turned on when you import the AAF into Protools ?

Yours Sincerely

James
Last Edit: 1 month 4 weeks ago by James Carrick.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 4 weeks ago #6086 by JFork
JFork replied the topic: Audio out of sync in ProTools
Did you guys figure out this issue? I'm having the same problem now.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Graeme Robinson
  • Graeme Robinson's Avatar
  • Offline
  • User is blocked
  • User is blocked
  • X2Pro Support
More
8 months 1 week ago #5434 by Graeme Robinson
Graeme Robinson replied the topic: Audio out of sync in ProTools
If you have a way of sharing them, please send a download link to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., or alternatively we can email you FTP/SFTP details and you could upload them.

  • Please read the forum rules before making a new post.
  • Copy and paste the text from any error message. Please don't post screen grabs of X2Pro error messages.
  • Investigations into issues when converting a project will be faster if you attach your fcpxml file
  • If you are having trouble with X2Pro's "Media Locations" or the app sandbox, please read this explanation and guide for help.
  • If you seeing the error message "not a WAV file or too many audio channels", please read this explanation

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.188 seconds
Powered by Kunena Forum