error message "wrong number of data buffers"

  • mvrouveroy
  • mvrouveroy's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
4 years 11 months ago #1100 by mvrouveroy
mvrouveroy replied the topic: error message "wrong number of data buffers"
No - it was sent almost an hour ago :-)... But let me resend by WeTransfer as was the original plan...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Graeme Robinson
  • Graeme Robinson's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
4 years 11 months ago #1099 by Graeme Robinson
Graeme Robinson replied the topic: error message "wrong number of data buffers"
I haven't received any emails with attachments from you yet. Is it still sending?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • mvrouveroy
  • mvrouveroy's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
4 years 11 months ago #1098 by mvrouveroy
mvrouveroy replied the topic: error message "wrong number of data buffers"
Sent. The audio sample is simply attached to the email - hope that works.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Graeme Robinson
  • Graeme Robinson's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
4 years 11 months ago #1097 by Graeme Robinson
Graeme Robinson replied the topic: error message "wrong number of data buffers"
WeTransfer will work fine. Send the link to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • mvrouveroy
  • mvrouveroy's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
4 years 11 months ago #1096 by mvrouveroy
mvrouveroy replied the topic: error message "wrong number of data buffers"
OK - sure. Just send you a short clip that's having problems? I could perhaps just it send it to you via WeTransfer?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Graeme Robinson
  • Graeme Robinson's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
4 years 11 months ago #1095 by Graeme Robinson
Graeme Robinson replied the topic: error message "wrong number of data buffers"
That one doesn't have it in either.

If this is happening on many clips, would you be able to find a very small one and let me take a look at the clip here? I can provide FTP details via email if necesarry.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • mvrouveroy
  • mvrouveroy's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
4 years 11 months ago #1094 by mvrouveroy
mvrouveroy replied the topic: error message "wrong number of data buffers"
I had stripped the audio of the troublesome interviews out of some versions of the project and may have sent you the FCPXML for one fo those. Will now send you a FCPXML which should have that interview in.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Graeme Robinson
  • Graeme Robinson's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
4 years 11 months ago #1093 by Graeme Robinson
Graeme Robinson replied the topic: error message "wrong number of data buffers"
The error message refers to a clip called "iv_steiner_19", but this is not in the fcpxml that you have sent to me.

Can you please either paste the error message that you get for the fcpxml that you have sent, or send the fcpxml that you used when you got the error below

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • mvrouveroy
  • mvrouveroy's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
4 years 11 months ago #1092 by mvrouveroy
mvrouveroy replied the topic: error message "wrong number of data buffers"
Ok thanks Graeme - just emailed it to you...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Graeme Robinson
  • Graeme Robinson's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
4 years 11 months ago #1091 by Graeme Robinson
Graeme Robinson replied the topic: error message "wrong number of data buffers"
Yes, please email it to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • mvrouveroy
  • mvrouveroy's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
4 years 11 months ago - 4 years 11 months ago #1090 by mvrouveroy
mvrouveroy replied the topic: error message "wrong number of data buffers"
Hi Graeme,

Many thanks for getting back to me so quickly. Changing the sample rate on some of the files that were giving me problems did resolve the issues with those files. And yes, some other clips were using AC3 audio - I have ended up deleting those from the project all together. So now the problems focus on two key interviews where the audio appears to be absolutely normal.

Great if you can look at the FCPXML. However, I am afraid attaching it to this forum message appears not to work - can I email it to you?

Best wishes,

Maarten

Here's the full error message:

Writing AAF file
Adding assets to AAF file
Adding essence for asset [iv_steiner_19] to AAF file
Adding essence data to AAF file for portion 0 of asset [iv_steiner_19]
Adding audio data to AAF file
Adding Sample Data
Creating Essence Data Objects
Wrong number of data buffers (1) passed to Add Sample Data (expected 2)
Error code: 0x1

No AAF file has been generated
Last Edit: 4 years 11 months ago by mvrouveroy.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Graeme Robinson
  • Graeme Robinson's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
4 years 11 months ago #1088 by Graeme Robinson
Graeme Robinson replied the topic: error message "wrong number of data buffers"
Hi Maarten,

X2Pro shouldn't have any problems with mixed audio sample rates. It doesn't do any sample rate conversion; it will just embed the audio in the AAF at the original sample rate.

Can you please copy and paste the full error text (every line) and attach your FCPXML.

Are any of your clips using AC3 audio?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • mvrouveroy
  • mvrouveroy's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
4 years 11 months ago #1087 by mvrouveroy
mvrouveroy created the topic: error message "wrong number of data buffers"
Hi guys,

Have been having a nightmare producing the AAF out of of FCP X for a doco I am trying to finish so your help is much appreciated. After a lot of problems apparently caused by files which we at 44kHZ in a 48kHZ project, I am now constantly getting this error - picture attached - for the audio from two key interviews from the film (definitely at 48kHz and now constantly in dual mono throughout the project).

I am also sending through the FCPxml attached.

Can you please help me as soon as possible? Many thanks!

Maarten

PS: seems attaching picture is not working, the error message reads:

Wrong number of data buffers (1) passed to Add Sample Data (expected 2)
Error code: 0x1

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.071 seconds
Powered by Kunena Forum