Audio out of sync in Pro Tools

  • umustbejoking@hotmail.com
  • umustbejoking@hotmail.com's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
1 month 2 weeks ago #8144 by umustbejoking@hotmail.com
umustbejoking@hotmail.com replied the topic: Audio out of sync in Pro Tools
Hi Daniel,

Thank you for looking into this. I will investigate accordingly.
This will give us something to work with.
I appreciate your help!

I hope you and the team have a wonderful week!

Tez
The following user(s) said Thank You: Daniel Beasley

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 3 weeks ago - 1 month 3 weeks ago #8143 by Daniel Beasley
Daniel Beasley replied the topic: Audio out of sync in Pro Tools
Hi Tez,

We have looked into your issue with the clips being out of sync and it looks like it is because one of the clips is using conform rates which X2Pro doesn't support.

X2Pro takes the audio straight from the media file to keep the quality of media as much as possible, because of this all conform rates are not taken from the Final Cut project which is why this clip is longer than expected (the txt. file mentionns conform rates were not applied). It works this way because it was assumed that all audio editing/adjustments would be done in the audio editing software rather than in FCPX.

Many thanks,

Daniel
Last Edit: 1 month 3 weeks ago by Daniel Beasley.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umustbejoking@hotmail.com
  • umustbejoking@hotmail.com's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
1 month 3 weeks ago #8142 by umustbejoking@hotmail.com
umustbejoking@hotmail.com replied the topic: Audio out of sync in Pro Tools
Hi Daniel,

Apologies, I need to correct myself regarding the file name.
The clip drifting out of sync is:

File name: Pekka Luodeslampi - “WE DON’T SAY RETARD ANYMORE” SCENE
Timecode: 00:00:07:06

Thank you!

Tez

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umustbejoking@hotmail.com
  • umustbejoking@hotmail.com's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
1 month 3 weeks ago #8141 by umustbejoking@hotmail.com
umustbejoking@hotmail.com replied the topic: Audio out of sync in Pro Tools
Hi James,

Thanks for getting back so quickly. In regards to the text file, I can do without the filters as they will be redone with the sound designer anyway. But I'm not sure what the retimed clip means, so will look into that.

Referring to the attached image, the purple is the perfect track from the exported video. That particular example comes from:

File name: Pekka Luodeslampi - “WE DON’T SAY RETARD ANYMORE” SCENE
Timecode: 00:00:07:06

If you need more references let me know I can get the sound designer to provide more.

Thanks!

Tez
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umustbejoking@hotmail.com
  • umustbejoking@hotmail.com's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
1 month 3 weeks ago #8140 by umustbejoking@hotmail.com
umustbejoking@hotmail.com replied the topic: Audio out of sync in Pro Tools
Hi Daniel, thanks for getting back.
Weird, it didn't spit out a text file this time round, but I copied the text below:

• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:00:50.93 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:35.91 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:40.06 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:32.76 has been ignored
• The retimed clip at 00:42:28.63 has been moved to role retimed-dialogue.dialogue-1
• The retimed clip at 00:27:05 has been moved to role retimed-dialogue.dialogue-1
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:19.83 has been ignored
• Conform rates have not been applied.
• The retimed clip at 00:08:45.1 has been moved to role retimed-dialogue.dialogue-1
• Unsupported audio filter [Television] at 00:19:58.95 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:43.12 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:11.06 has been ignored
• The retimed clip at 00:27:38.66 has been moved to role retimed-dialogue.dialogue-1
• Unsupported audio filter [Small Room] at 00:08:04.98 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:41.39 has been ignored
• The retimed clip at 00:27:04.41 has been moved to role retimed-dialogue.dialogue-1
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:00.44 has been ignored
• Unsupported audio filter [Television] at 00:20:16.73 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:38.71 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:00:45.7 has been ignored
• The retimed clip at 00:27:18.3 has been moved to role retimed-dialogue.dialogue-1

X2Pro Audio Convert 4.5.7

The sample of what the sound designer showed me was from the audio clip: 'Y-MAN Trailer Mix - 16th Dec'

I hope that helps!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 3 weeks ago #8139 by James Carrick
James Carrick replied the topic: Audio out of sync in Pro Tools
Hi Umustbejoking
Looking in the FCPXML we see the following retimed clips.

• The retimed clip at 00:08:45.1 has been moved to role retimed-dialogue.dialogue-1
• The retimed clip at 00:27:38.66 has been moved to role retimed-dialogue.dialogue-1
• The retimed clip at 00:27:18.3 has been moved to role retimed-dialogue.dialogue-1
• The retimed clip at 00:27:05 has been moved to role retimed-dialogue.dialogue-1
• The retimed clip at 00:27:04.41 has been moved to role retimed-dialogue.dialogue-1
• The retimed clip at 00:42:28.63 has been moved to role retimed-dialogue.dialogue-1

We also see the following unsupported audio filters

• Unsupported audio filter [Small Room] at 00:08:04.98 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:11.06 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:38.71 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:41.39 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:40.06 has been ignored
• Unsupported audio filter [Television] at 00:20:16.73 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:19.83 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:43.12 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:35.91 has been ignored
• Unsupported audio filter [Television] at 00:19:58.95 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:00.44 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:01:32.76 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:00:45.7 has been ignored
• Unsupported audio filter [Echo Delay] at 00:00:50.93 has been ignored

Can you please detail the times where you see the issues in the AAF, or send a picture from ProTools highlighting where you see the issue in the timeline.

Many thanks

James

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 3 weeks ago #8138 by Daniel Beasley
Daniel Beasley replied the topic: Audio out of sync in Pro Tools
Would it be possible for you to send us the text file that was generated alongside the AAF ? What is the name of the clip that is drifting out of sync?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 3 weeks ago #8135 by James Carrick
James Carrick replied the topic: Audio out of sync in Pro Tools
Hi Umustbjoking
We will take a look at the fcpxml and let you known.
Yours sincerely
James

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umustbejoking@hotmail.com
  • umustbejoking@hotmail.com's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
1 month 3 weeks ago #8134 by umustbejoking@hotmail.com
umustbejoking@hotmail.com created the topic: Audio out of sync in Pro Tools
Hi team,

I have gone through older threads relating to this and have tested accordingly without success. E.g. Removing manual fades, transitions, etc.
Please forgive the repeat in subject post as I feel each case is quite unique to the project since I cannot find a common issue to investigate.

Probably like the rest of FCPX users, I just want to get my project to the sound designer and start working. But this proves to be much harder than anticipated. I have exported an AAF to the sound designer and it's out of sync. We've sifting through forums and have been testing multiple different possibilities without success.

I have attached an image to show the top as the original video track, and the bottom showing parts of the AAF export which drifts out of sync at different rates. It's very perplexing.



I have also attached the xml used to export the AAF.

Would you kindly take a look at this and assist? It would be very much appreciated.

Thank you
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.186 seconds
Powered by Kunena Forum