AAF - audio slip (sync) problem

More
1 month 20 hours ago - 1 month 20 hours ago #8400 by Daniel Beasley
Daniel Beasley replied the topic: AAF - audio slip (sync) problem
Hi Fineartfilm,

Apologies for the delay in getting back to you. We have taken a look at the xml and created an AAF with it and it appears to be completely fine here in Pro Tools. That does lead us to believe it might be an issue with Logic Pro's AAF support as they import AAFs differently and we only test/support against Pro Tools. The next thing we can suggest is to raise a bug with Logic Pro support and see if they can see an issue as it imports.
Last Edit: 1 month 20 hours ago by Daniel Beasley.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • fineartfilm
  • fineartfilm's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
1 month 6 days ago #8391 by fineartfilm
fineartfilm replied the topic: AAF - audio slip (sync) problem
Hi. Do you have any ideas looking at my xml?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 weeks ago #8384 by James Carrick
James Carrick replied the topic: AAF - audio slip (sync) problem
Hi Fineartfilm
Daniel was looking into this for you, but he is unfortunately not about today. We will see if we can look into this afternoon but we might not have a response till the beginning of next week.
Yours Sincerely
James

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • fineartfilm
  • fineartfilm's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
1 month 2 weeks ago - 1 month 2 weeks ago #8381 by fineartfilm
fineartfilm replied the topic: AAF - audio slip (sync) problem

Sorry for mistake. Yes it is correct and the problem is about TC: 01.18.50.09
It is very interesting, because now I finished more complicated project, but about 22 minutes only with 5 roles and hundreds of edit points and everything is ok. It would be better to know the reason, maybe long project?
Last Edit: 1 month 2 weeks ago by fineartfilm.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 3 weeks ago #8380 by Daniel Beasley
Daniel Beasley replied the topic: AAF - audio slip (sync) problem
Apologies for the delay over the weekend.

Can you confirm that this is the correct xml file? Looking at the xml in FCPX and in Pro Tools, both have an End Timecode around 1:50:20:00, neither seem to have a timecode of 02:18:50:09.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • fineartfilm
  • fineartfilm's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
1 month 3 weeks ago #8379 by fineartfilm
fineartfilm replied the topic: AAF - audio slip (sync) problem
There is a filme: mega.nz/file/AAxGzQpA#59YWWoe6zd06_fX3ZvoC6i0bExYO2OnjXJjur25r96Y
The problewm is on timecode of AAF 02.18.50.09

There is a small gap about 3 frames. the clip named:.PRG_Capture0010.3 is slipped.
ALL clips on A3 A4 audio track are slipped but not from the beggining.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 3 weeks ago #8378 by Daniel Beasley
Daniel Beasley replied the topic: AAF - audio slip (sync) problem
Yes sending the xml file with the timecodes and name of the clips would be useful in investigating why this might be happening.

Thanks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • fineartfilm
  • fineartfilm's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
1 month 3 weeks ago #8377 by fineartfilm
fineartfilm replied the topic: AAF - audio slip (sync) problem
No, I don't only logic pro. Now I will be testing export for new documentary movie, so I will test x2 pro again. I can send you XML from my fcpx and give you timecode of the prpblem. Is it helpful for ypu to find this
problem.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 4 weeks ago #8376 by Daniel Beasley
Daniel Beasley replied the topic: AAF - audio slip (sync) problem
That is strange that if you move the clips into different locations on the timeline then it works okay. Do you have access to any other audio finishing software? We only test X2Pro created AAFs with Pro Tools and Logic Pro's AAF import could be different in handling them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • fineartfilm
  • fineartfilm's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
2 months 18 hours ago - 2 months 3 hours ago #8373 by fineartfilm
fineartfilm replied the topic: AAF - audio slip (sync) problem
All media are from the same recorder 25 frames (50i) 48kHz 16 bit. I open AAF in logic pro. If the same sliped (out of sync) clip I put on timline in FCPX in another place it is ok. I can't understand the reason. I have several (about 3) places on the timeline with that problem. It is hard to work.
Last Edit: 2 months 3 hours ago by fineartfilm.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 18 hours ago #8372 by Daniel Beasley
Daniel Beasley replied the topic: AAF - audio slip (sync) problem
Hi,

I assume by 'slipped clips 3 frames' you mean the they are out of sync in Pro Tools? We take the media straight out of the source clip so any framerate or speed adjustments made in Final Cut are not taken across into Pro Tools, so if you are using a mixture of didn't framerates that is a possible reason for the slipped clips. It was designed this way to keep the audio quality as high as possible and was expected that all audio editing would be done in Pro Tools.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • fineartfilm
  • fineartfilm's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
2 months 22 hours ago - 2 months 22 hours ago #8370 by fineartfilm
fineartfilm created the topic: AAF - audio slip (sync) problem
Hi. I try to make AAF (3 roles from multicam, about 2h), but I have still problems in 3 places with slipped clips 3 frames. No fades only cut, smiply project with 3 roles. I tried to add new audio clips and there is no problem. All clips on the timeline are in the same format type. I've triied even used previous verison of fcpx xml - the same. this clip in other place - no problem.
Attachments:
Last Edit: 2 months 22 hours ago by fineartfilm.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.081 seconds
Powered by Kunena Forum